HTML

Nemetorszagban ERASMUS-al

Tanulmányút alatt történt érdekességek megörökítése

Friss topikok

Linkblog

Kirándulás Frankfurtban

2009.11.01. 10:52 Szily85

Ahogy az itteniek nevezik Frankfutot, igen ez a város egy bankokkal teli város. Nagyon szép a város, igazából többnyire csak uj építésű épületek vannak, modern város, de nagyon barátságos és sokszinű. Mind az emberek sokszínűsége mind az épületek stílusa is nagyon...hát igazából érdekes. Az utcán látszik, hogy mennyire nagy külömbségek vannak a társadalomban, ugyanis vannak akik Ferrarival futkorásznak, míg vannak akik meg egyszerű autokkal mint Lada Samara. Ha valaki pedig nem rendelkezik sok zsetonnal a zsebébe, de mégis megszeretne szállni valalhol akkor nagyon tudom ajánlani az úgynevezett "jugendherberger"-et, ezek valójában diákszállók, igaz amiben mi voltunk az motelnek számított, vagy még lehet, hogy inkább hotelnek. Nagyon szép kis szobát kaptunk, tiszta, egyszerű és minden megvolt ami csak kellett arra az egy napra/éjszakára. Teljesen megfizethető mindenki számára, nem úgy viszont az étkezés a belvárosban, ott egy kávé kb. 3 euró, egy hamburger (nem McDonalds vagy Burger King) pedig meg 5 eurótól kezdődik, de így is lehetett látni elég sok embert aki előkellő étteremben fogyasztotta az éppen aktuális álltala választotta ételt.

Összegésszében, nekem nagyon tetszett a város is meg úgy minden.

 

 

 

A konyhájuk...egyszerű és szép

A szoba ahol a "legenda" szerint Goethe megszületett és akilátás a szobájából, valószinű, hogy nem volt akkor még Kommerz Bank az ablaka elött.

A könyvtára

Ezzel a szerkezettel vasalták a ruhákat meg az ágyneműket.

Goethe önarcképe, a Goethe-házban.

Ennek a kerek épületnek a tetejéről készültek a képek, 200 méter magasan, 54 emeletes.

A frankfurti Dóm, nagyon szép és magas, de nagyon magas. Persze a felhőkarcolókkal tartani kell a lépést :)

Das Rathaus (városháza), Frankfurt

Tipikus németországi építkezés, élőben nagyon szép, sokkal szebb mint képen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardnemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr751490413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása